Nordic Business Forum on uusi Kallio

Vastikään järjestetty Nordic Business Forum tai kuten tosi businesheebiot sanoo, #ÄnBeeÄf, järjestettiin jälleen kerran Helsingissä. Muihinkin pohjoismaihin levinnyt puhujatapahtuma on mittaluokassaan ainutlaatuinen. “Tää on vähän niinku Sarasvuo All Stars, mutta isompi.” kuvaili tapahtuman eräs kävijä.

Image result for nordic business forumKuva: Stadissa.fi

Twitteriä seuraneena huomasin, että siellä olivat kaikki isot kihot. Tapahtuman pääesiintyjänä oli Will Smith. Nordic Business Forumista onkin tullut lyhyessä ajassa yritysmaailaman Kallio. Toisin kuin Kalliossa, tapahtumassa jaettiin menestymisen reseptejä falafeleiden sijaan. “Tapahtumassa kulutettiin voimalauseita slideilla yhtä ahkerasti kuin Länsimetro verotuloja.” innostunut kävijä valaisi tilannetta meille.

Keräsimme alle kolme ensimmäistä Business-motivaatiolausetta, jotka löysimme Googlesta ja näytimme kävijöille.

Image result for inspirational quotes business

“Joo, taisin mä kuulla ton aikeaisemmin tänään. Mä yritän joka päivä tehdä mun Back to the future -minän iloiseksi.”

Image result for inspirational quotes business

“Siis oliko RObert Kiyosaki esiintymässä. Fuck, miksen mä tajunnut. Mun pitää mennä takaisin sisälle.”

Image result for inspirational quotes business

“jos se on tärkeää, niin se on vaikeaa, sitä mä hoen aina mun työntekijöille, kun ne sanoo, et tää ei toimi.”

Suomeen uusi Missi kilpailu – tälläinen on Miss Some

Toisin kuin Miss Suomi -organisaatio, Miss Some ei ole kauneuskilpailu. “Miss Some on pikemminkin ulkoisen kauneden vastakohta. Se on kilpailu, jossa mitataan sisäistä kyynisyyttä ja samalla hieman pahansuopaisuuttakin.” sanoi tuoreen organisaation julkkiskummisetä. “Idea kilpailulle syntyi kun luin kommentteja tuoreesta Miss Suomesta ja huomasin, että moni kommentoija kilpaili siitä kuka on ilkein.” naurahti kilpailun perustaja.

Miss Some -kilpailu järjestetään seuraavan kerran ensi vuonna heti Miss Suomi -kilpailun mediamyllerryksen päätyttyä. “Organisaatiomme kykytuomarit sukeltavat tuolloin netin synkimpään paikkaan, eli iltalööppien kommenttointiketjuihin ja poimivat sieltä 10 parasta ehdokasta lopulliseen kilpailuun.” täsmensi organisaation talent-vastaava.

Kommentteja on kuitenkin tuhansia, joten millä kriteereillä valitaan finalistit? Näin vastasi kilpailun tuomariston jäsen: “kyynisyyttä on oltava, mutta ratkaisevaa on innovatiivisuus, sillä lkeitä kommentteja on netti pullollaan, mutta harvemmin niissä on mitään erikoista. Me haetaankin niitä kaikista nokkelimpia. Lisäksi pitää olla omalla nimellä, trolleja varten on omat kilpailut Venäjällä.”

Testasimme muutaman aidon kommentin tuomaristolla ja näin he reagoivat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Iltalehden kommenttikenttä

Tuomari 1:
Maaritilla selkeä konsepti. Onnistuu dissaamaan tyttöjä ja meikkaajaa. Voisi tämän kommentin perusteella päästä melko pitkälle. Hanskissakin on potentiaalia. Tykkään seiska-kulmasta. On kyyninen. Johnny ei pääse jatkoon.

Tuomari 2:
Hanski ja Maarit pääsevät ainakin omissa maakunta-karsinnoissaan läpi, mutta finaaliin on petrattava. Muut kommentoijat eivät pääse jatkoon.

Tuomari 3:
Hanski on vahvoilla. Muilla ei mahdollisuuksia.

Kuva: Iltasanomien kommenttikenttä

Tuomari 1:
Hänellä on selvästi toinen suosikki. En päästäisi tämän perusteella jatkoon.

Tuomari 2:
Kova. Tälläisiä lisää.

Tuomari 3:
Aineksia huipulle. Hyvin yksinkertainen ja simppeli. Kuten vanha sanonta kuuluu, keep it simple and sexy stupid.

Kuva: Iltasanomien komntikenttä

Tuomari 1:
Ehdottomasti jatkoon.

Tuomari 2:
Tässä on monta tasoa. Larsson olisi mun ennakkosuosikki, mikäli kilpailu järjestettäsiin tänään.

Tuomari 3:
Jormaa lainatakseni, ei huonooooo.

Miss Some saa palkinnoksi mm. auton, keikkamyyjän ja vuoden verran JSN:n koskemattomuus-kortin. Ensimmäinen Miss Some -kilpailu järejstetään ensi vuonna.

Isis menetti viimeisenkin alueensa, taivaassa ei enää neitsyitä.

Hugh Hefnerin menehtyminen on aiheuttanut taivaan portilla melkoisen kaaoksen. Moni pitää pitää Hefnerin pääsyä taivaaseen järjettömänä. “Emme voi hyväksyä moista. Tämä kaveri on syntinen.” kommentoi eräs nimettömänä pysyttelevä entinen Vartiotorni-lehtiön jakelija.

Taivaan johdon mukaan, Hefnerin kuolema ja hänen lopullinen sijoittaminen ikuisuuden luhtitaloon ei ollut helppoa. “Hefnerin elämäntyyli maan päällä oli niin taivaallista, että oikea taivas tuntuu hänestä varmasti tuskalliselta” kommentoi taivaan johdon edustaja. “Hyvä, ettei häntä sijoitettu tänne alakertaan, se olisi vesittänyt jutun juurta, jos syntiset olisi päästetty heittää läppää Hefen kanssa.” kertoi manalan vuoropäälliikkö.

Image result for hugh hefnerKuva: Sky News

Taivas on niin sanotusti kahtia jakautunut. “Tää paikka on ihan joukki nykyään. Ensin nää rokkarit vei meidän neitsyet ja nyt tää vanha fabu haalii loputkin kaunottaret kimppakivaan.” huudahti ärtynyt entinen lähi-idän uskonsoturi. Asiasta innostuneita on hieman vaikeaa löytää “ollaan me toki innostuneita asiasta. Suurimmalla osalla jäsenistämme oli Hughn luomuksia sängyn alla maan päällä, nyt me voimme pitää niitä pilvien alla.” vitsaili eräs naamioitunut taivaan asukas.

Hugh jätti maan päälle ison vaon. Vaon, jota on vaikea täyttää. Lepää rauhassa.

No automatic alt text available.

Kuva: Pete Harju

Länsimetron uusi projektipäällikkö on Pohjois-Koreasta

Länsimetron käyttöönotto viivästyy jälleen. “Ei tämä enää ketään yllätä.” turahti ääneen metropakolainen Idästä.

Länsimetro Oy onkin ottanut reitin käyttöönoton nyt ensimmäistä kertaa tosissaan. “Aiomme tehdä hyvin radikaaleja muutoksia organisaatiossa. Tää on tyritty jo niin monesti, että kohta kansa kuvittelee Keskusta-puolueen olevan projektin johdossa.” valaisi asiaa projektin ohjausryhmän johtaja. Kysyttyämme mitkä nämä muutokset voisivat olla, saimme vastaukseksi “kohta selviää teillekin”.

Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto on kuitenkin julkaissut seuraavan uutisen: “Tällä päivämäärällä Länsimetro Oy on päättänyt palkata kansamme huippuosaamista. He ovat kuolemattoman johtajamme suostumuksella saaneet luvan palkata onnistuneen ydinaseohjelmamme projektipäällikkön Yy Din Oh Juksen. Länsimetro on kohdannut monenlaisia ongelmia. He ovat ilman mitään kauppasaartoja joutuneet viivyttämään reitin käyttöönottoa jo vuosilla. Länsimetron edustaja on mielissään uudesta lisästä tiimiin. Toisin ei heillä ole muutakaan vaihtoehtoa, sillä suuri johtajamme tappaisi heidät muuten.

Kuva: CNN

Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari, kuvassa: Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi

Pääministeri Juha Sipilä oli ainoa valintaa vastustava taho. Saamiemme tietojen mukaan, Sipilä olisi pedannut pestiä läheiselleen. “Kuulin kuinka Sipsukka puhui puhelimessa jonkun kanssa ja sanoi: tää on hyvä pesti sulle, palkka on kova eikä työsuhteen päättymisestä ole tietoakaan.” kertoi Juha “Sipsukka” Sipilän läheinen neuvonantaja.

Länsimetron valmistusta odotellessa.

Arman saavutti mamuuden Boss-levelin.

Arman on saanut sotaveteraaniliiton ansiomitalin, joka myönnettiin hänelle veteraanityön päämäärien ja isänmaan eteen tehdystä työstä. Onneksi olkoon.

No automatic alt text available.Kuva: Arman Alizad, Facebook

Pakolaiset ry haluaakin nyt paljastaa, että Arman on ensimmäisenä maailmassa pelannut suomen maahanmuuttajapelin läpi. Hän on ensimmäinen maahanmuuttaja / pakolainen, joka läpäisi pelin vaikeimman tason, eli boss-levelin. Tämä tarkoittaa sitä että Arman on saanut pelin harvinaisimman voimavaran, eli Ennakkoluulosuojan. Ennakkoluulosuoja on ehtymätön voimanlähde jonka erityispiirteisiin kuuluvat muun muassa etuoikeus tulla kohdelluksi yksilönä, oikeus olla integroitunut sekä oikeus pyytää Elovena-tytön kättä.

“Emme uskoneet, että kukaan voisi ikinä läpäistä tätä tasoa ja siten pelata pelin läpi” -kommentoi. pelin kehittänyt integraatio-vastaava. Tutkimme asiaa myös Ruotsin puolella, mutta heillä ei ole veteraaneja. Ruotsissa ylin taso on pakolaisen kosima kuninkaallinen, jota ei ole kukaan vielä onnistunut tekemään. “Eräs öljysheikin lapsi oli melko lähellä, mutta sitä ei lasketa”. Saksassa asia on toisin, sinne on viimevuosien aikana muuttanut paljon pakolaisia, joilla on Armanin kaltaisia ominaisuuksia. Näihin ominaisuuksiin lukeutuvat esimerkiksi hyvä kielipää, kunnianhimo sekä erinomainen itseironia. Myös media osaaminen on värvääjien suressa suosiossa. “Saksassa pelin läpäisy on vain ajan kysymys” -naurahti saksalainen insinööri.

Image result for german refugeeKuva: Daily Express

Tämä on erittäin iso juttu pakolaispelille maailmanlaajuisesti. Siksi haluan onnitella sinua veli ainoalla osaamallani tavalla. Eli vittuilemalla. Love you, RESPECT.

 

Hjalliksen evankeliumini

Hjallis Harkimo! Sinä suomalaisen yrittämisen keulakuva, Kokoomuksen veturi sekä luottamusmies. Sipoon tyhjien rakennusten ylihinnoittelija ja kauppasaarrossa olevien miljardöörien pelikumppani. Golfkenttien jumala, jonka toistuvat ihannetulokset mahdollistavat pelaamisen muiden osakkaiden kustannuksella. Sinä, joka olet eduskunnan vuoden tulokas ja ennen kaikkea sosiaalisen median Merlin, jonka kirjoitukset paljastavat poliitikoista sen minkä tiedämme olevan totta, mutta pelkäämme niiden todenmukaisuutta.

Image result for hjallis harkimoKUVA: Belmont Arkisto

Oi Hjallis. Oi suuri Hjallis. SInä, joka vietit toista kuukautta merellä luodaksesi meille viihdettä. SInä, joka todistit meille, että Atlantin ylitys kansanedustajakaudella ei ole pelkästään mahdollista, se on myös viihteellistä ja kaunista.

Oi Hjallis. Kiitos kun kerrot meille mitä muut kansanedustajat tekevät väärin. Oi Hajllis. Kirjoita lisää, kerro meille kaikki. Tai ainakin sen minkä kerkiät.

Ps. Kaverin faija pyysi kysymään, tehdäänkö Atlantin yli -ohjelmasta toinen kausi? Heillä on vene Kanarialla ja pitäisi purjehtia se Karibialle.

Hallitus keskustelee alkoholiuudistuksesta humalassa!

Jokainen alkoholiuudistuksesta kiinnostunut, eli juova kansalainen, on jossain vaiheessa elämäänsä ymmärtänyt, että kunnon keskustelut käydään humalassa. Nämä sanalliset tuokiot pohjautuvat usein  tunneperäisiin seikkoihin ja faktoihin nojataan vain silloin, kun niitä on  kirjoitettu vessan seiniin. Tästä huolimatta, näillä keskusteluilla on parannettu ja tullaan jatkossakin parantamaan maailmaa.

Image result for alkoholiuudistus

Eduskunnassa ehdotus humala-kyselytunnista on saanut positiivisen vastaanoton. Eduskunnan puheenjohtaja kommentoi näin: “Marski määräsi viinaa sotilailleen, minä määrään sitä kansanedustajilleni”. Hakunilan ostoskeskuksessa kokeilua pidetään merkittävänä askeleena. “Kännissä Hahtasaarikin näkee Ozanissa uusia puolia” naurahti Hakunilan Perana tunnettu ohikulkija. Presidentti Sauli Niinistö sen sijaan kommentoi: “Kunhan juovat maltilla. Ovathan he tolkun ihmisiä”. Presidentti ei kuitenkaan vastannut kysymykseen, oliko hänen puolisonsa humalassa heidän tavattuaan ensimmäisen kerran.

Teuvo Hakkarainen puolestaan on kypsynyt alkoholiuudistuksen vatulointiin. “Kohta suomessa on niin paljon musulmaaneja, että Alkoihinkin tulee moskeijoita.” murahti Hakkarainen. Alexander Stubb ei sen sijaan aio juoda, sillä hänestä kuoriutuu aito porvari kännissä. “Kun Alex ottaa kuppii, siitä tulee vallanhimoinen sijoitusrahaston päällikkö. Kerran se viilteli tarjoilijan käden mustalla Amexilla.” kommentoi Alexin lähipiiriläinen.

Mitä hyötyä tästä humalakyselytunista sitten on? Tarkastelemme asiaa SWOT analyysin kautta.

Strengths – eli vahvuudet

 • Tunnepitoinen keskustelu
 • Nopea päätöksenteko
 • Hauska kyselytunti

 

Weaknesses – eli heikkoudet

 • Faktat unohtuvat huurteisiin
 • Hätiköidyt päätökset

 

Opportunities – eli mahdollisuudet

 • Asiakkaita palveleva uudistus
 • Rennompi eduskunnan puheenjohtaja
 • Yllättävät eduskuntaromanssit

 

Threats – eli uhat

 • Useamman kansanedustajan ryyppyputki
 • Arhimäki tilaa koko kansalle
 • Hakkarainen ja Huhtasaari saavat lapsen

 

Tarkastelumme osoittaa sen, että alkoholiuudistuksen käsittely humalassa ei voi olla hunompi vaihtoehto kuin mikä meillä on tällä hetkellä. Joten kippistä vaan ja pohjanmaan kautta.

Raimo Summanen, raivoan tästä lähtien Twitterissä!!

 1. Raimo Summanen hämmästyi saadessaan tietää, että Twitterissä raivoaminen ja toisten ihmisten verbaalinen pahoinpitely ei ole pelkästään lainmukaista se on jopa suositeltavaa. “Jos olisin tiennyt tämän aikaisemmin, olisin twiitannut nyrkin, heiluttamisen sijaan” harmitteli Raimo.

Asiantuntijat kertovat, että Twitterissä lisääntyvä verbaalinen väkivalta, voi olla ratkaisu maailmanrauhan saavuttamiseksi. “Somessa lisääntyvä väkivalta vähentää reaaliajassa tapahtuvaa väkivaltaa.” vakuuttaa eräs tutkija Tartun yliopistosta. Tutkijat uskovat myös, että robotiikan ja virtuaalisen todellisuuden lisääntyessä, Summasen kaltaiset ihmiset voivat siirtää väkivaltaansa täysin sosiaaliseen mediaan. “Tämä tosin vaarantaa Tuomas Enbusken ja Sanna Ukkolan kaltaisten someturvallisuuden tunnetta, mutta se on riski, jonka kanssa meidän on elettävä.” -päivitteli eräs vihreiden valtuutettu.

Poliisi on myös hyvin huolissaan tilanteesta, joten he ovat päätänneet somekaasuttaa paperittomia nettiintunkeutujia sisäministeri Paula Risikon käskystä. “Tämä on vain varotoiminpide, jolla luodaan turvallisuuden tunnetta” päivitteli poliisien facebook-ryhmän ylläpitäjä.

10 muuta termiä, jotka Aamulehti voisi muuttaa

Aamulehti ilmoitti vastikään siirtyvänsä neutraalimpaan kielenkäyttöön, joten jatkossa eduskunnan puhemies onkin puheenjohtaja. Tämä tietenkin suututti monia konservatiiveja. Eräs muutoksesta suivaantuneimmista oli toimittaja Sanna Ukkola. Sanna kyseenalaisti vahvasti kyseistä käytäntöä Twitterissä ja piti sitä sananvapauden rajoittamisena.

Ehdotankin, että Aamulehti lisäisi ylimääräisen “mies” liitteen jo maskuliinisiin titteleihin, lepyttääkseen konservatiivisempia lukijoitaan. Tässä muutama ehdotus:

 1. Esimiesmies
 2. Palomiesmies
 3. Virkamiesmies
 4. Postimiesmies
 5. Päämiesmies
 6. Pääluottamusmiesmies
 7. Ulosottomiesmies
 8. Kirvesmiesmies
 9. Hevosmiesmies
 10. Panomiesmies

Mikäli tämä vaihtoehto ei saa tarpeeksi tuulta siipiensä alle ja pahimmassa tapauksessa saa Halla-ahon seuraajat lähettämään naisille tappouhkauksia suosittelemme aikaisempien titteleiden korvaamista Halla-aholla.

Tässä esimerkkiotsikoita:

 1. Työntekijällä hankala Halla-aho. Ripitti virheestä koko työyhteisön nähden.
 2. Halla-aho ei ehtinyt paikalle. Vastaanottokeskus paloi poroiksi.
 3. Halla-ahon virhe johti 10 000€ lisälaskuun. Kaupunki selkiyttämässä Halla-ahojen ohjeistuksia.
 4. Halla-ahon uusiin tehtäviin kuuluu ruohonleikkuu.
 5. Maahantuoja etsii uutta Halla-ahoa.
 6. 10 000 sai lähtöpassit. Halla-aho yt-neuvotteluiden tuloksesta: valitettavasti näin pääsi käymään.
 7. Onko sinullakin paljon lainaa. Varo, sillä Halla-aho voi pian koputtaa oveasi.
 8. Pariskunta rakennutti unelmiensa talon. Halla-ahon virheestä, johtuva rakennevika tappoi perheen lapsen.
 9. Halla-aho raveissa. Soini on katsomossa joka viikko.
 10. Nainen, tästä tunnistat Halla-ahon.

 

Ali Jahangiri isännöi Kultainen Venla -Gaalaa

Kuluneen vuoden parhaimmat televisio-ohjelmat ja niiden tekijät palkitaan Kultainen Venla -gaalassa. Uudistunut gaalalähetys esitetään suorana Yle TV2:ssa 13.1.2017.

Kultainen Venla -gaalan juontaa stand up -koomikko, juontaja ja radiopersoona Ali Jahangiri. Hän lupaa luotsata gaalalähetystä omintakeiseen tyyliinsä, vailla turhaa pönötystä.

”Tarkoitus on tuoda asennetta Kultainen Venla -gaalaan – vihdoinkin! Aion sotkea perinteisiä kuvioita ja tuoda ohjelmaan roast-henkistä menoa. Paikalla olevat tv-alan ammattilaiset saavat jännittää, mitä suustani päästän”, Ali hekottaa.

Kultainen Venla nähdään nyt ensimmäistä kertaa Ylen kanavilla, Yle TV2:ssa. Kanavan ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma toivottaa gaalan lämpimästi tervetulleeksi ohjelmistoon.

“Gaalan toteuttaminen on meille luontevaa, sillä Ylellä on iso rooli kotimaisten ohjelmien kehittämisessä ja esittämisessä. Vuodet ovat osoittaneet, että katsojia kiinnostaa suuresti parhaiden tv-sarjojen ja niiden tekijöiden huomioiminen. Suomessa tehdään loistavia ohjelmia, joten luvassa on kovatasoinen kisa”, Riku Saaranluoma uskoo.

Viime vuonna Kakkosen ohjelmat kahmivat yhteensä yhdeksän Kultainen Venla -palkintoa.

Uudistuneessa gaalalähetyksessä katsojille ainutlaatuisen äänimaailman ja tunnelman tarjoilee house bandina toimiva Don Johnson Big Band, solistivierainaan mm. Suomen ykkösbeatboxaaja Felix Zenger ja kitaraihme Petteri Sariola.

Kultainen Venla 2016 -finalistit julkistetaan 13.12.2016. Yleisö voi äänestää vuoden parasta esiintyjää ja tv-ohjelmaa 14.12.2016 alkaen.

Kultainen Venla -palkinnot jakaa Televisioakatemia. Se on Yleisradion, MTV:n, Sanoma Media Finlandin ja SATU ry:n perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kotimaisten televisio-ohjelmien arvostusta. Yhdistys jakaa vuosittain tunnustuspalkinnot kotimaisille televisio-ohjelmille ja tekijöille. Discovery Networks Finland, Fox International Channels ja Elisa Viihde ovat liittyneet jäseniksi perustamisen jälkeen. Yhdistykseen kuuluu lisäksi noin 400 televisioalan ammattilaista.

Alkuperäinen lähde