21.3.

Tämä ei ole oikea karanteenipäiväkirja. Harrastamme perheeni kanssa ”Social Distancingia”. Haluan korostaa tätä erikseen, ettei kukaan pahoita mieltään kokemuksen omimisesta.

Päivä lähti hyvin käyntiin. Herätessäni maan peitti raesokerikuorrutuksenomainen lumipeite. Vaimo vei lapset metsäretkelle. Minä sain komennuksen Mordoriin. Toisin kuin Frodolla, mulla oli kauppalista ja lopullinen päämäräni oli Cittari. Ostoslistalla ainakin neljäksi päiväksi ateriatarpeita, välipaloja ja aamiaista sekä uusi juustohöylä. Ei tarvetta vessapaperille.

Kaupassa reilusti yli 70-vuotias karanteenirikkuri ostoksilla. Paikalle tömähtää kehopositiivinen oman elämänsä Greta Thunberg, joka laukoo ”Eikö sun pitäisi olla eristyksissä?”. Vanha mies ei vastaa mitään. Kassajonossa sama duo mun edessä. Vanhus sanoo: ”Ei nähtävästi ilmastonmuutos huoleta kun kassi on täynnä ulkomaisia tuotteita”.

Tunnelma tiivistyy. Jonossa ihmisten väliset etäisyydet pienenvät. Mietin itsekseni, että jos syntyy tappelu, mä en mee väliin. Oman elämänsä Paavo Väyrysen ja Gretan välinen flaidis olisi tämän viikon kohokohta. Junnu kääntyy ja yskäisee vanhusta kohti sanoen kuuluvaan ääneen: ”Ei taida ukkia huolettaa Korona”. Kassatäti kysyi Gretalta: ”Oisko plussakorttia”.

Maksoin ostokset ja matkalla poikkesin Kuusijärvelle avantouimaan.

Lounas, jonka jälkeen taapero nukahti syliin. Vaimo lähti lenkille.

Selaan somea ja huomaan, miten kaikista FB-tutuista on tullut Koronan myötä motivaatiovalmentajia. Haluan myös erikseen kiittää kaikkia Hollywood tahtiä, jotka kehottavat omista kartanoistaan käsin meitä muitakin pysymään kotona. Arskankin kämppä on isompi kuin Hakunilan uimahalli.

Vaimo tulee lenkiltä. Illallinen. Sauna. Iltapala. Masked Singer Suomi. Mikael Jungner.