Toisin kuin Miss Suomi -organisaatio, Miss Some ei ole kauneuskilpailu. “Miss Some on pikemminkin ulkoisen kauneden vastakohta. Se on kilpailu, jossa mitataan sisäistä kyynisyyttä ja samalla hieman pahansuopaisuuttakin.” sanoi tuoreen organisaation julkkiskummisetä. “Idea kilpailulle syntyi kun luin kommentteja tuoreesta Miss Suomesta ja huomasin, että moni kommentoija kilpaili siitä kuka on ilkein.” naurahti kilpailun perustaja.

Miss Some -kilpailu järjestetään seuraavan kerran ensi vuonna heti Miss Suomi -kilpailun mediamyllerryksen päätyttyä. “Organisaatiomme kykytuomarit sukeltavat tuolloin netin synkimpään paikkaan, eli iltalööppien kommenttointiketjuihin ja poimivat sieltä 10 parasta ehdokasta lopulliseen kilpailuun.” täsmensi organisaation talent-vastaava.

Kommentteja on kuitenkin tuhansia, joten millä kriteereillä valitaan finalistit? Näin vastasi kilpailun tuomariston jäsen: “kyynisyyttä on oltava, mutta ratkaisevaa on innovatiivisuus, sillä lkeitä kommentteja on netti pullollaan, mutta harvemmin niissä on mitään erikoista. Me haetaankin niitä kaikista nokkelimpia. Lisäksi pitää olla omalla nimellä, trolleja varten on omat kilpailut Venäjällä.”

Testasimme muutaman aidon kommentin tuomaristolla ja näin he reagoivat:

Kuva: Iltalehden kommenttikenttä

Tuomari 1:
Maaritilla selkeä konsepti. Onnistuu dissaamaan tyttöjä ja meikkaajaa. Voisi tämän kommentin perusteella päästä melko pitkälle. Hanskissakin on potentiaalia. Tykkään seiska-kulmasta. On kyyninen. Johnny ei pääse jatkoon.

Tuomari 2:
Hanski ja Maarit pääsevät ainakin omissa maakunta-karsinnoissaan läpi, mutta finaaliin on petrattava. Muut kommentoijat eivät pääse jatkoon.

Tuomari 3:
Hanski on vahvoilla. Muilla ei mahdollisuuksia.

Kuva: Iltasanomien kommenttikenttä

Tuomari 1:
Hänellä on selvästi toinen suosikki. En päästäisi tämän perusteella jatkoon.

Tuomari 2:
Kova. Tälläisiä lisää.

Tuomari 3:
Aineksia huipulle. Hyvin yksinkertainen ja simppeli. Kuten vanha sanonta kuuluu, keep it simple and sexy stupid.

Kuva: Iltasanomien komntikenttä

Tuomari 1:
Ehdottomasti jatkoon.

Tuomari 2:
Tässä on monta tasoa. Larsson olisi mun ennakkosuosikki, mikäli kilpailu järjestettäsiin tänään.

Tuomari 3:
Jormaa lainatakseni, ei huonooooo.

Miss Some saa palkinnoksi mm. auton, keikkamyyjän ja vuoden verran JSN:n koskemattomuus-kortin. Ensimmäinen Miss Some -kilpailu järejstetään ensi vuonna.